- DE AANLEG VOOR TUINEN -
OVER ONS
Bas Groenweg Tuinaanleg hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan een beter toekomstperspectief en hen te inspireren te doen waar ze zich goed bij voelen. De aanwezigheid van buitenlucht en te werken met levende materialen als planten en bloemen hier een positieve bijdrage aan levert.
Slider

Samen hebben wij aanleg voor tuinen

Met de paplepel ingegoten

Als kleine jongen al was ik geboeid door de tekeningen die mijn vader maakte aan de tekentafel en luisterde ik naar de verhalen aan de keukentafel over klanten, ontwerpen en ‘hard werken’ in de buitenlucht. De passie voor groen, verbonden zijn met de natuur en gehoor geven aan je creativiteit is mij met de paplepel ingegoten. 

Na het afronden van de middelbare tuinbouw school begon ik op 19 jarige leeftijd in dienst van mijn vader bij het hoveniersbedrijf Groeneweg Tuinaanleg.  Onder de vleugel van mijn vader bracht ik in de praktijk wat ik op school geleerd had.

Passie voor groen door groei

Na een jaar begon het echter te kriebelen. Het ouder worden, het ontwikkelen van mijn eigen ideeën en creativiteit, de behoefte om zelfstandig beslissingen te maken en mijn eigen stempel te drukken op mijn werk zorgde ervoor dat ik op 20 jarige leeftijd een sprong in het diepe maakte en als zelfstandig hovenier verder ging.

En als ik nu zelf naar mijn kleine mannetje van 4 kijk hoe hij met zijn tong uit zijn mond gefocused de tuin aan staat te harken, besef ik me dat de geschiedenis zich zomaar zou kunnen herhalen en de appel wederom niet ver van de boom valt.

“Tot op heden kijk ik met trots terug
op een leerzame periode.”

Het beste van mezelf

…En kan ik niets anders zeggen dan dat ik nog elke dag met dezelfde ‘drive’ enthousiasme en liefde voor het vak mijn werk doe. De ontwikkelingen in de markt, innovatie op het gebied van materialen, de veranderende lifestyle van mijn klanten zorgen voor een continue positief spanningsveld waarin ik het altijd het beste van mezelf geef. 

Meer handen = meer groene vingers

Deze eigenschap geef ik graag door aan jongens die net als ik op jonge leeftijd het gevoel hebben op hun plek te zijn in  dit beroep. Bas Groeneweg Tuinaanleg biedt jongeren van de tuinbouw school de mogelijkheid om ervaring op te doen en de kneepjes van het vak in de praktijk te leren middels een werkstage.

Niet alleen tuinen krijgen een tweede kans!

Daarnaast heb ik een samenwerkingsverband met Pameijer waarbij jongeren in staat worden gesteld om een tweede kans te pakken, structuur te geven aan hun leven en ondersteunende en assisterende werkzaamheden te verrichten. Hiermee hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een beter toekomstperspectief en hen te inspireren te doen waar ze zich goed bij voelen. Ik ben van mening dat aanwezig zijn in de buitenlucht en te werken met levende materialen als planten en bloemen hier een positieve bijdrage aan levert.